The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Piškotki in varovanje zasebnosti

O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke, ki jih obiskana spletna mesta pošljejo v vaš računalnik in shranijo v njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek. Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, na primer allaboutcookies.org.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše sam, jih izključuje oziroma pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko uporabnik naknadno spremeni preko brskalnika.  To običajno nastavite v orodni vrstici Orodja - Internetne možnosti, zavihek »zasebnost« ali »varnost«, kjer izberete vrsto piškotkov, ki jih želite omogočiti ali izbrisati. Izbris piškotkov je v nekaterih brskalnikih možen tudi z izbiro orodja »izbriši podatke brskanja« ali »izbriši zgodovino brskanja«.

 

Zakaj so piškotki potrebni in vrste piškotkov

Nekateri piškotki so nujni. To so piškotki ki so vedno omogočeni in potrebni da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto.

Piškotki, ki zagotavljajo ustrezne in optimalne funkcionalnosti, so analitični piškotki, ki nam omogočajo, da izboljšamo funkcionalnosti našega spletnega mesta. Spletno mesto ima lahko lastne piškotke ter piškotke tretjih oseb, ki pa jih postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

 

Piškotki na strani http://podjetje.intersport.si

Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako INTERSPORT ISI, d.o.o. uporablja piškotke na svojem spletnem mestu. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke (1st party cookies) za zbiranje anonimiziranih statističnih in arhivskih podatkov, brez kakršnihkoli osebnih podatkov.

Vse podatke, zbrane prek piškotkov na spletnem mestu www.intersport.si, anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Popolno anonimizirane podatke, potrebne za izdelavo statističnih poročil in povzetkov, brez kakršnihkoli dejanskih podatkov o uporabniku, posredujemo zunanjemu ponudniku spletne analitike Google Analytics. Več o procesu anonimizacije podatkov si lahko preberete na spletnem mestu safemetric.si.

 

 

Ime piškotka

Namen

Trajanje piškotka

Podjetje

_utma

Traja 2 leti in se uporablja za analitične namene spremljanja uporabnika in njihovega obiska spletne strani.

2 leti

Google Analytics

_utmb

Traja 30 min. in se uporablja za določanje novih uporabnikov in novih sej.

30 minut

Google Analytics

_utmc

Izbriše se ko uporabnik konča sejo (obisk spletne strani).

Ob zaprtju brskalnika

Google Analytics

_utmz

Uporablja se za spremljanje vira prometa na spletni strani. Traja 6 mesecev od postavljanja (osvežavanja) piškotka.

6 mesecev

Google Analytics

 

Druge povezave

Na strani http://podjetje.intersport.si lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki jih ne nadzorujemo. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij naših partnerjev.