The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Vadbene postaje

Vadbene postaje omogočajo številne vaje z utežmi in lastno težo, s pomočjo katerih krepimo točno določene mišične skupine.


Vadbene postaje so v svojem bistvu zaščitni znak fitnesa. Gre za naprave, ki so namenjene treningu moči in krepitvi točno določenih mišičnih skupin. Zasnovane so zelo premišljeno, saj upoštevajo vse glavne fizikalne zakonitosti, kar v praksi pomeni, da sklepi in okostje pri vadbi niso izpostavljeni prevelikim silam in pritiskom.

Določene naprave so zasnovane za vadbo z utežmi, na nekaterih pa lahko vadimo z lastno telesno težo. Verjetno najbolj kompleksna je klasična vadbena postaja (npr. Energetics Multi Gym 10), ki je opremljena z lastnimi utežmi, ki jih ob izvajanju posameznih vaj dvigujemo s pomočjo posebnih vzvodov. Fitnes klasika so tudi najrazličnejše klopi, na katerih lahko vadimo z utežmi ali lastno telesno težo.


Osnovna dejstva:
- pri vadbi na vadbenih postajah je zelo pomembno pravilno izvajanje vaj. Proporočljivo je, da se pred začetkom vadbe posvetujete s strokovnjakom;

- pri izbiri naprav je treba biti pozoren na njihovo izdelavo. Le naprave iz kvalitetnih materialov zagotavljajo trdnost, stabilnost in dolgo življenjsko dobo;

- pomembno je, da so naprave sestavljene v skladu z navodili proizvajalca. To zagotavlja njihovo trdnost in stabilnost;

- pri prenosljivih napravah je smiselno pogosto preverjanje vijakov. Le ti morajo biti vedno dobro zategnjeni in pričvrščeni.