The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Spalne vreče in blazine

Spalna vreča in blazina sta uigran tandem, ki tvori prenosno posteljo.Kvaliteten spanec je ena izmed osnov dobrega počutja. To velja vsak dan, kjerkoli in kadarkoli. Tudi bivanje v naravi ni nobena izjema. Zato so si pustolovci izmislili spalne vreče in blazine, ki jih enostavno spravijo v nahrbtnik in si na ta način zagotovijo, da imajo svojo posteljo takorekoč vedno pri sebi.  

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu spalne vreče?

1.) Spalna vreča naj bo na zunanji strani izdelana iz odpornega umetnega materiala, ki ščiti pred različnimi zunanjimi vplivi, impregnacija pa ščiti pred kondenzom in drugo vlago.

2.) Notranjost naj bo iz lahkega in na otip prijetnega materiala. Pomembno je, da je nožni del dovolj prostoren, tako da ne stiskamo polnila vreče.

3.) Zelo pomemben je tudi kroj. Za tiste, ki se med spancem pogosto obračajo, je priporočljivo, da si omislijo nekoliko širšo vrečo. Dolžina naj bo prilagojena telesni višini. Torej, ko ste v vreči povsem iztegnjeni, z glavo in nogami ne smete pritiskati v polnilo. Bolje se je odločiti za predolgo kot za prekratko vrečo.

4.)  Za zadrgo je priporočljivo, da je dvosmerna in da sega vse do dna vreče, kar omogoča, da vrečo razgrnemo in jo uporabljamo kot odejo. Zaključna letev pa preprečuje vdor hladnega zraka skozi zadrgo.

5.) Precej pozornosti je treba posvetiti zgradbi in sestavi vreče, saj je od te odvisno, pri katerih temperaturah je vreča uporabna
Blazine

Ker spanje na trdem ni poseben užitek, je pametno s sabo vzeti tudi blazino. Blazine so lahke, odporne, izdelane iz prijaznih materialov. Glavno novost pa predstavljajo takoimenovane samonapihljive blazine, ki so opremljene s posebnimi ventili in prekati. Te blazine odpravljajo tisti najbolj zoprni del prenočevanja, ko je treba pred spanjem še napihniti blazino z lastno sapo.Blazine so na voljo v večih debelinah - tanjše so lažje za prenašanje, debelejše so udobnejše za spanje. Boljši modeli so izdelani iz trpežnejših materialov, ki so med drugim tudi bolj odporni.

Pred nakupom blazine je treba biti pozoren na osnovne tehnične podatke, težo in dimenzijo v zloženem stanju.