The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Katero vrsto šotora izbrati?

Izberi vrsto šotora glede na tvoj počitniški stil...

Družinske počitnice

Družinski šotori so praviloma precej večji in na nek način že po obliki spominjajo na hiše. Ponujajo stojno višino, opremljeni so z več spalnicami, imajo razmeroma prostoren predprostor in nadstrešek. V svojem zavetju lahko gostijo dva odrasla in dva otroka, obstajajo pa tudi večje različice. Poleg tega so opremljeni s številnimi okni in zračniki. Izdelani so iz trpežnih materialov, ki zagotavljajo njihovo dolgoletno uporabnost.

Funkcionalnost, uporabnost in prostornost so pri teh šotorih na prvem mestu. Glede na to, da se do "parcele" v kampu praviloma pripeljemo z avtomobilom, teža ni odločilnega pomena. Razmeroma pomemben pa je podatek, koliko je šotor velik v zloženem stanju, saj je od tega odvisno, ali ga bomo spravili v prtljažnik avtomobila.

Vikend počitnice
Pri nekajdnevnem bivanju v naravi si želimo čim bolj izkoristiti vsak trenutek na svežem zraku, zato posledično želimo zapraviti čim  manj časa za postavljanje, podiranje in zlaganje šotora. Hkrati pa si v šotoru še vedno želimo čimveč udobja. Za razliko od družinskih šotorov, kjer sta na prvih mestih prostornost in funkcionalnost, pri takoimenovanih vikend ali treking šotorih prevladuje predvsem enostavnost uporabe. Vikend šotori so izdelani iz nekoliko lažjih materialov in omogočajo enostavnejše prenašanje. 


Avanturistične počitnice
Tisti najbolj avanturistični ljubitelji narave se pogosto podajo globoko v divjino, daleč stran od urbanih okolij in civilizacije. Njihov šotor je povsem drugačen od družinskih ali vikend različic. Pri športnih šotorih se vse vrti okoli nizke teže in velikosti v zloženem stanju. Najlažje različice tehtajo tudi le dober kilogram; v zloženem stanju pa so tako majhne, da jih z lahkoto spravimo v nahrbtnik ali na prtljažnik treking kolesa. Odlikuje jih izjemno enostavno postavljanje, podiranje in zlaganje. Zaradi tega nam postavljanje in podiranje ob vsakodnevnem menjavanje lokacije vzame le nekaj minut. Večina športnih šotorov je dovolj velikih za eno ali dve osebi. Po velikosti so precej manjši in nižji ter ne omogočajo stojne višine.