The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Mali veliki pomočniki

Če kolo uporabljamo pogosto, pri poganjaju pedalov na prostem na poti v službo ali po opravkih, kaj hitro začutimo, kaj bi lahko našo vsakodnevno vožnjo naredilo bolj varno in udobno. Vsak kolesar je že prišel v situacijo, ko je nujno potreboval kakšno malenkost, ki se sicer nahaja na policah, kjer prodajajo na stotine kolesarskih dodatkov. To še zdaleč ni odvečna krama, temveč gre za izjemno uporabne pripomočke, ki nas izvlečejo iz marsikatere zagate, v nekaterih primerih pa celo rešujejo življenja.

KOLESARSKA SVETILA

Vožnja ponoči oz. v temi je lahko smrtno nevarna, če kolesa ne opremimo s prednjo in zadnjo lučjo. Zelo uporabne so različice, ki jih enostavno namestimo in snamemo. Prednjo namestimo na krmilo, zadnjo na pa sedežno oporo. Nekatere luči omogočajo tudi različne načine osvetčitve. Tako poskrbimo za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Uporabni dodatki so tudi druga svetlobna telesa, kot so mačja očesa in odsevniki, ki jih namestimo na napere.

ZVONEC

Zvonec je v mestni vožnji nujni pripomoček. Z njim lahko počasnejše kolesarje ali pešce, ki jih slučajno zanese na kolesarske steze opozorimo, da se nahajamo tik za njimi.

 

ZAŠČITA PRED DEŽJEM

Ko nas med vožnjo ujame dež, bi dali marsikaj, da bi zaščitili oblačila, glavo in prtljago. Če se pogosto prevažate s kolesom, si v nahrbtniku ali torbi omislite stalno mesto za dežno jakno ali palerino, ki je zložljiva v majhen žep in vam bo zavzela malo prostora.

Če vaše kolo še ni opremljeno s strešicami, ki preprečujejo, da voda izpod pnevmatik škropi naš obraz in hrbet, vas bo ta najhna investicija zavarovala, da bi se v mokrem vremenu s kolesom še sami dodatno umazali in poškropili.

TORBE IN KOŠARE

Prtljažnik in košara sta kot nalašč za skok na tržnico in v trgovino, medtem, ko vam bodo pri rekreativnem kolesarjenju v naravi prišle prav priročne torbice, ki jih lahko namestite na okvir kolesa in vanje spravite nujne potrebščine, ki jih želite imeti pri roki.

Za vse, ki radi s kolesom radi potujete, pa smo v Intersportu pripravili ponudbo kolesarskih potovalnih torb, ki jih namestite na prtljažnik kolesa.

KOLESARSKE KLJUČAVNICE 

Koles ne obožujejo le kolesarji, z njimi se spogledujejo tudi nepridipravi. Da boste kolo brez skrbi parkirali in se odpravili po opravkih, ne pozabite za svojega jeklenega konjička izbrati še primerne zaščite oz. ključavnice. V primerjavi z vrednostjo kolesa, je investicija zanemarljiva, predvsem pa boste zmanjšali možnosti, da bi ostali brez vašega prevoznega sredstva. Pri varovanju kolesa premislite, kje ga boste parkirali, ali ga lahko priklenete ob fiksen predmet in glede na vaše potrebe izberite primerno ključavnico. Če ocenjujete, da obstaja velika in pogosta možnost odtujitve kolesa, si omislite debelejšo ključavnico z verigo, s katero bi se moral nepridiprav dolgo in pošteno mučiti. Jeklena pletenica oz. spirala je priročna, če zaklepate več koles ali če ga želite prikleniti na nekoliko oddaljen fiksen predmet ali takšen, ki zahteva daljšo verigo. Nekatere ključavnice so opremljene z varnostno številčnico. Prednost za tiste, ki vam shranjevanje majhnega ključka predstavlja nadlogo.

Marsikateri kolesar se je že kdaj srečal z nadležno težavo umazanih ali poškodovanih hlačnic, ki med vožnjo lahko pridejo v stik z verigo in oljem. S preprostim sprimnim trakom, ki udobno objame nogo, boste hlače zaščitili, sebi pa prihranili skrbi in neprijetna presenečenja.

Sprimni trakovi za hlačnice so običajno opremljeni še z odsevnimi elementi, ki skrbijo za dodatno vidnost kolesarja v temnem delu dneva.

Na pot brez telefona? V dobi digitalnih tehnologij skoraj že nepredstavljivo. Seveda lahko mobilni telefon shranite v torbo, žep ali nahrbtnik, če ga želite imeti pri roki, pa je torbica za pametne telefone odlična rešitev, saj vam ne bo potrebno ob vsakem zvonjenju telefona iskati po žepih.

Pri uporabi telefona pa ne pozabite na varnost. Telefoniranje med vožnjo iz varnostnih razlogov ni dovoljeno, zato se v primeru nujne uporabe mobilnega telefona, varno ustavite na primernem mestu. Torbica za mobilni telefon nudi zaščito telefona pred vremenskimi in drugimi vplivi, v primeru dlje časa trajajoče izpostavljenosti kolesa soncu, pa telefon raje shranite v temen prostor, kjer je zaščiten pred pregrevanjem.

NAHRBTNIKI 

Cestni kolesarji, ki prisegajo na aerodinamiko, si na hrbet nikoli ne bodo oprtali nahrbtnika. Povsem drugače je z gorskimi kolesarji in kolesarskimi popotniki. Za njih so kolesarski nahrbtniki izredno uporaben in dobrodošel dodatek. v nahrbtnik je možno spraviti meh za vodo, katerega prostornina znaša tudi 3 litre; nahrbtnik nudi tudi svojevrstno zaščito v primeru padca; s pomočjo nahrbtnika se lahko na turo res dobro pripravimo, saj lahko vedno s seboj vzamemo rezervno majico, vetrovko ali pelerino, prvo pomoč, orodje, zračno tlačilko, zračnico, orodje, energetsko ploščico ..., 

Pri izbiri kolesarskega nahrbtnika pa je vedarle treba paziti na izbiro prave velikosti. Nahrbtnik namreč ne sme biti na pol prazen, saj je lahko pri spustih izjemno  moteč. Pomembno je tudi, da se nahrbtnik dobro prilega hrbtu in da je opremljen s posebnima pasovoma, s katerima ga pri spustih dodatno pričvrstimo v predelu pasu in prsi. Le na ta način tudi na razgibanem terenu trdno stoji na svojem mestu.