The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Intersportov test copat

Testirali smo izbrane modele iz kolekcija jesen-zima 2017
Ti dolge in pisane police tekaških copat povzročajo preglavice pri izbiri?  Potem ti bo zagotovo v pomoč test copat, ki smo ga izvedli v sodelovanju s tekaškim trenerjem Intersport, Urbanom Praprotnikom. Copate smo razdelili v štiri skupini: nevtralni, pronacijski, trail in tekmovalni.

 

Nevtralni copati
Copati so primerni za tekače, ki se jim stopalo pri teku zmerno nagiba navznoter in zato ne potrebujejo dodatne podpore pod stopalnim lokom oz. je ta minimalna. Gre za najpogostekšo obliko stopala, tekači z nevtralno obliko stopala pa imajo zato tudi največjo možnost izbire.

Stabilni/pronacijski copati
Copati so primerni za tekače, ki sem jim pri teku gleženj izrazito zvrača navznoter. Zato je potrebno izbrati copate, ki so na notranji strani podplata pod stopalnim lokom izraziteje podprti. Pri ljudeh s ploskim stopalom je  zvračanje gležnjev bolj izrazito.

Terenski/trail copati
So bolj stabilni, bolj robustni in  primerni za tek po neravnem terenu. Opremljeni so z robustnim in grobo narezljanim podplatom, ki zagotavlja dober oprijem pri teku po gozdnih poteh, koreninah in drugih neravnih terenih. 

 

Tekmovalni copati
So primerni za lažje tekače, ki tečejo hitro in bolj odzivno, imajo izoblikovano tekaško tehniko in se redno udeležujejo maratonov. 

                          

Testiranje obutve za tek opravili v ljubljanskem Tivoliju, kjer javni zavod ŠPORT LJUBLJANA vzorno vzdržuje površine za tek in druge objekte za rekreacijo. Zavod ŠPORT LJUBLJANA tudi sicer v mestu zagotavlja izvajanje kakovostnih programov in pogojev za razvoj športa otrok in mladine, vrhunske športne dosežke ter športno rekreacijo za zdrav način življenja.