The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Zimski tek: naš nasvet za trening po temi in mrazu

Naj te mraz in tema ne ustavi pri tem, kar rad počneš. Jutranji ali večerni tek je lahko prav prijeten, seveda, če si nadenete primerna oblačila, obutev in se opremite z nekaj dodatki za varnost v temnem delu dneva.

Tekači tečejo - to je tisto, kar te naredi tekača. Tudi, kadar si utrujen, te spremlja notranji glas, ki ti pravi: ‘’Nadaljuj’’.

Kot vodilni trgovec za tekaško opremo to razumemo.  Poslušaj svoj notranji glas, ki ti bo okrepil voljo, da te tudi, ko zaide sonce, to ne bo odvrnilo od teka. Mraz in tema predstavljata poseben izziv. Vseeno pa pravi izbor oblačil zagotavlja, da bo tvoj trening varen in prijeten, tudi če zunanji pogoji niso idealni.

Naj ti bo med tekom toplo

Oblačenje v mrazu zahteva malo prilagajanja.V čem je trik?

Obleci se dovolj toplo, da ti bo udobno, ampak ne pretiravaj! Predlagamo tekaške pajke in tekaško jakno, ki te ne bo ovirala oz. omejevala pri sami aktivnosti. Poišči izdelke, ki so narejeni iz tehničnih vlaken, ki so vodoodporna. Ježki na rokavih vam omogočajo, da rokave zožate in tako zmanjšate vdor hladnega zraka. Izberite oblačila, zasnovana za tek, saj so ta izdelan iz tehničnih materialov, ki odvajajo znoj stran od telesa, vas ohranjajo suhe in vzdržujejo telesno temperature.

 

Zaščitite najbolj izpostavljene dele telesa

Ne pozabi zaščititi izpostavljene dele telesa kot so ušesa, vrat in roke.  Te ostanejo hladne tudi, ko je vaše telo segreto. Obleci oblačila, ki ti bodo dajala občutek suhosti, tudi ko se potiš. Pri nas najdeš široko ponudo kap, šalov, rokavic, ki so narejene posebej za tekače.
Potrebuješ pa tudi prave nogavice. Naše priporočilo je, da so iz volnenega materiala, saj tvojemu stopalu zagotavljajo toploto in udobje.

 

Poskrbi za varnost

Tvoje dnevne obveznosti ti preprečujejo, da bi svoj trening opravil/-a pred temo? Če tečeš v mraku ali po temi, je izredno pomembno, da se oblečeš tako, da te tudi drugi v prometu vidijo.
Obleci oblačila svetlejših barv ali takšna, opremljena z odsevnimi elementi.
Vidljivost lahko povečaš, če tečeš z naglavno svetilko. Tako ti vidiš, kje tečeš in drugi vidijo tebe.
Z naglavno svetilko pa bo tudi pot pod nogami bolj vidna in posledično se boste izognili morebitnim oviram.

 

Kaj še lahko pripomore k bolj udobnemu teku…

Nahrbtnik za tek je odličen dodatek, v katerega lahko spraviš najbolj nujne stvari, kot so ključi, telefon in osebni dokumenti. Izbrani modeli imajo integriran tudi meh za vodo, ki ti omogoča vnos tekočine med tekom. Tekaški nahrbtniki so ergonomsko oblikovani, da se kar najbolj prilegajo.

Če dinamična glasba pri teku pripomore k večji motivaciji, se motiviraj z glasbo, vendar uporabi samo eno slušalko ali  glasbe ne poslušaj preveč naglas.  Tako boš slišal vse, kar se dogaja okoli tebe.

 

Z drugimi besedami, ne postavi tekaških copat pozimi v kot, samo zato ker je zima in je mrzlo.  Z malo prilagajanja lahko tečeš varno in udobno tudi po trdi temi.
 

V kolikor ne veš katere tekaške copate bi izbral, pomagaj si z našim člankom: ''Kako izbrati tekaške copate?''.