The World‘s Number 1 in Sports Retailing.

Kako izbrati ustrezen otroški lopar?

Ko pri otrocih začnemo vzbujati zanimanje za tenis, se že na samem začetku soočimo z vsaj dvema vprašanjema. Prvo je povezano s primerno starostjo za prve korake. Drugo pa z izbiro pravega loparja. Nekoliko bolj zahtevno je vprašanje, povezano z izbiro teniškega loparja. Časi, ko smo otrokom enostavno skrajšali odrasli lopar, so namreč že zdavnaj minili. K sreči se vsi proizvajalci zavedajo pomembnosti, da otroci začnejo igrati tenis z ustrezno opremo.


 Za otroške loparje je izjemno pomembno, da je niso preveliki (predolgi), da so čimlažji in da imajo primerno ozek ročaj. Večina proizvajelcev ponuja otroške loparje v vsaj štirih do šestih dolžinah:


- 17 in 19 inčni loparji so primerni za otroke med 3 in 5 letom starosti. Ti loparji so dovolj lahki, da bodo otroci dobili tiste prve občutke, ki so izjemnega pomena za nadaljevanje učenja.

-21 in 23 inčni loparji te dolžine, ki so v glavnem izdelani iz aluminija, so primerni za starost med 6 in 8 let.

-24 in 25 inčni loparji so v glavnem že izdelani iz kompozitnih materialov in so na prvi pogled zelo podobni odraslim loparjem. Poleg tega pa ponujajo različne velikosti ročaja. Primerni so za otroke med 9 in 11 letom starosti, ki se že nekoliko resneje ukvarjajo s tenisom.

-26 inčni loparji so le dobra dva centimetra krajši od klasičnih odraslih loparjev. A tudi ta dva centimetra se precej poznata, ko je govora o udobnosti in prijaznosti do roke. Tudi ti loparji so izdelani iz kompozitnih materialov in so na voljo z različnimi velikostmi ročaja. Primerni so za otroke, ki so starejši od 11. 

 Tenis žogice za otroke

Zelo pomemben del otroške teniške opreme so tudi posebne žogice. Klasične žogice so namreč za otroke pretežke in imajo previsok odboj, zaradi česar otroci dobijo neprave občutke. Otrokom so namenjene žogice, ki so nekoliko večje, predvsem pa občutno lažje in se nižje odbijajo. Na voljo je več različic, ki zagotavljajo 25 do 75 odstotkov klasičnega odboja.